Nieuws

Braderie Publique 2023

Binnenkort is het weer zover: een lang weekend extra shopplezier tijdens ‘Braderie Publique’, de jaarlijkse braderie in de binnenstad, georganiseerd door PuurGent. Hieronder de verkeersmaatregelen die gelden tijdens het weekend van 1-2-3-4 juni.

Aard en impact van Braderie Publique

  • Alle vergunninghouders kunnen tijdens de dagen van Braderie Publique (1-2-3-4 juni) de verkeersvrije zones enkel binnenrijden voor 9u00 en na 19u00.
  • Kraanlei wordt niet afgesloten maar er komen wel kraampjes.
  • De Korte Meer wordt afgesloten en is enkel toegankelijk voor “vergunninghouders autovrij gebied 1”. Opgelet: dit jaar zijn de Ajuinlei en Jakobijnenstraat verkeersvrije zones.
  • Bij grote verkeersdrukte kan Brabantdam worden afgesloten. Op dat moment wordt verkeer over het Koophandelsplein toegelaten enkel en alleen onder politiebegeleiding ook wanneer je geen vergunning hebt.
  • De regels van het autovrij gebied zijn ook tijdens de Braderie van kracht, je vergunning laat je niet toe om over de verkeersfilters (knippen) te rijden of in een autovrij gebied waarvoor je geen vergunning hebt.
  • Je plant uit te voeren werken, verhuisbewegingen en andere inritten best voor 09u00 en na 19u00 of op dagen voor en na de braderie.
  • Houd altijd rekening met de signalisatie op de rijweg, mogelijke omleidingen of de communicatie van de politie.

Een overzicht van alle straten vind je hieronder. Plan je route op voorhand aan de hand van bijgevoegde kaart van Braderie Publique en onze kaart van het Circulatieplan op de website van Stad Gent.

Herita - Netwerk Open Monumenten

“Hotel Monasterium PoortAckere is partner in het Netwerk Open Monumenten van Herita.
Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.
Als Herita-lid krijg je voortaan 10% korting op alle gemaakte reservaties.
Lid worden van Herita kan gratis via www.herita.be.”